maanantai 15. elokuuta 2016

Mitä mukaan koiranäyttelyyn?

 

Koirarodusta ja omistajasta riippuen koiranäyttelyyn mukaan pakattavat tavarat vaihtelevat suuresti. Joillekin riittää näyttelykirjeessäkin mainitut perusedellytykset ja toiset taas pakkaavat koko omaisuutensa mukaan. Seuraavaksi kurkistetaankin mitä meidän näyttelyvarustukseen kuuluu pienten kommenttien kera!

1. Rokotus- ja rekisteritodistus
Nämä sujahtavat reppuun heti ensimmäisenä ja niiden mukana olo tulee tarkastettua aika monta kertaa. Nykyään paperit kulkevat kätevästi uuden näyttelykansion välissä, jolloin ne pysyvät siistinä eivätkä katoa.

2. Numerolappu ja sen pidike
Numerolappu ja sen pidike tulee pakattua yleensä heti toisena mukaan. Myös näyttelykirje aikatauluineen tulee usein tulostettua samalla numerolapun kanssa ja pakattua mukaan, vaikka kyseiset tiedot löytyvät näyttelyn sivuilta. Numerolapun pidikkeenä meillä toimii 7 vuotta sitten näyttelyistä ostettu pidike, jolla numerolapun saa kiinni paidan helmaan.

3. Näyttelyhihna
Myös näyttelyhihna on melko oleellinen osa näyttelyvarustusta. Meidän luottohihnana on toiminut Rescon vahapintainen, säädettävä näyttelytalutin jota olen tuunannut helmillä. Mätsäripalkintona saadun punotun näyttelyhihnan käyttöönotto odottaa edelleen sopivan kaulapannan löytämistä. Tällä hetkellä sen kanssa on valkoinen puolikuristava panta, joka on aivan liian kirkas väriltään ja erottuu näin Hertan turkista.

4. Turkinhoitovälineet eli trimmaussakset, kampa sekä karsta
Turkinhoitovälineet ovat melko pakollisia turkkirotuisen koiran kanssa. Näistä ilman kampaa ja karstaa en pärjäisi, sillä niiden avulla viimeistelen turkin ennen kehään menoa. Trimmauksen pyrin aina suorittamaan niin, ettei enää näyttelypaikalla saksiin tarvitsisi koskea. Silti ne sakset on hyvä olla varulta mukana, sillä yleensä aina huolellisesta trimmauksesta huolimatta jostain kohdasta nousee ylimääräinen karvatupsu esiin mikä pitää eliminoida.

5. Herkkuja 
Ilman herkkuja me ei lähdetä mihinkään, vaikkei niitä kehässä syöttämällä syötetä koiralle. Ykkösvalinta näyttelyherkuksi on porsaan sydän tai kieli, joka keitetään ja paloitellaan näyttelyä edeltävänä iltana.

6. Vesikuppi ja vesipullo
Vaikka Hertta on huono juomaan reissussa, niin pakkaan silti aina sille mukaan vesikupin ja vettä. Varsinkin helteellä on tärkeää huolehtia koiran riittävästä veden saannista. 

7. Kakkapusseja
Ulkoilutan aina Hertan ennen matkaan lähtöä sekä ennen näyttelyalueelle menoa. Silti vahinkoja voi sattua ja on hyvä varautua niitä varten. Yleensä näyttelypaikoilla on ilmottautumisen yhteydessä jaossa myös kakkapusseja, mutta vastuullinen (ja hyvä muistinen) koiranomistaja pitää niitä aina mukanaan.

8. Talouspaperia ja tassupyyhe
Ikinä ei tiedä mihin itsensä, tai mihin koira itsensä sotkee. Siksi onkin hyvä varautua talouspaperilla ja pienellä pyyhkeellä, joilla voi mahdolliset sotkut edes yrittää putsata.

9. Makuualusta tai häkki
Koiralla voi olla mukavampaa kun on joku oma paikka missä olla, oli se sitten makuualusta tai häkki. Meillä mukaan tarttuu jostain syystä nykyään helpommin makuualusta, vaikka häkki tarjoaisi oman rauhan lisäksi myös suojan säältä. Ensi kerralla voisi kyllä pitkästä aikaa ottaa meidän muoviboksin mukaan.

10. Retkituoli
Ja jos koiralle on oma lepopaikka niin sellainen on hyvä olla myös omistajalla. Jos kehä on myöhässä tai jos on kunnia odottaa ryhmäkehään pääsyä, on mukava päästä oikasemaan myös omia jalkoja. Pieni kolmijalkainen retkijakkara on kevyt ja se kulkee helposti mukana myös repun sisällä.

11. Sateenvarjo
Suomen säästä ei ikinä tiedä, joten sateenvarjon on hyvä olla mukana. Ja jos onnellisesti säästyy sateelta, niin sateenvarjo on myös hyvä suoja auringon paistetta vastaan!

12. Kamera
Kamera lähtee aina mukaan, jos on seuralainen mukana jolle kameran voi iskeä käteen kehän ajaksi. Ennen omaa kehävuoroa kannattaa testata kameran asetukset, että ne on oikeat vallitseviin olosuhteisiin ja varmistaa että kuvaaja osaa myös käyttää kameraa.

13. Käteistä rahaa
Käteistä tarvitaan mahdolliseen parkkimaksuun, luetteloon ja pääsylippuun. Harvoin kyllä itse ostan luetteloa, sillä bedlingtonien parissa piirit on niin pienet, että osallistuvat koirat tietää jo etukäteen. Vaikka useimmissa myyntikojuissa on nykyään maksupäätteet ja mahdollisuudet korttimaksuun, niin kannattaa silti myös mahdollisiin ostoksiin varata hieman käteistä. Ainakin sen verran kolikoita, että pakolliset metrilakut saa ostettua!


Turkkirotuisen "himoharrastajan" listalta tietenkin löytyisi vielä trimmauspöytä, mutta itse olen sen verran laiska etten jaksa sitä raahata mukanani. Meillä viimeistely jää yleensä aina pelkkään turkin suoraksi karstaamiseen ja pystyyn kampaamiseen ja kyseiset toimenpiteet tulee sujuvasti hoidettua myös maassa tai häkin päällä. 

Mitä teidän näyttelyrepuistanne löytyy?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti