tiistai 29. maaliskuuta 2016

Match shown täyteinen pääsiäinen

 
 
Viime postauksesta onkin taas kulunut luvattoman paljon aikaa. Lukukausi loppuu kolmen viikon kuluttua, joten tällä hetkellä tehtävä- ja tenttisuma on melkoinen. Nyt pääsiäisenäkin oli tarkoitus tehdä tehokkaasti koulutehtäviä, mutta löysinkin itseni Hertan kanssa kaksista mätsäreistä. Se siitä ahkerasta opiskelusta!

Tarkoituksenani oli treenata Hertan kanssa käyttäytymistä kehän ulkopuolella, sillä Hertta on melko innokas haukkumaan näyttelypaikoilla. Kenties näyttelyissä itse jännitän huomaamattani, sillä nyt molemmissa mätsäreissä Hertta käyttäytyi meidän mittapuulla nätisti. Varsinkin sunnuntaina sain pidettyä Hertan mielenkiinnon itsessäni muiden koirien sijaan. Jonkilainen työvoitto siis!

Kehässä puolestaan halusin pitää ainoastaan hauskaa yhdessä Hertan kanssa. Joten ei siis ylenpalttista asettelua seisomaan, vaan annoin Hertan seisoa jalat vähän missä sattuu. Varsinkin kun pohjat oli välillä mitä olivat, niin kivempi se on antaa koiran asettaa tassunsa siihen missä tuntuu parhaimmalta. Luultavasti myös oma rentous välittyi koiraan, sillä liikkeissä Hertta ei hakenut katsekontaktia vaan kulki kauniisti katse eteenpäin. Vielä kun joku kertoisi miten sen hännän saisi pysymään liikkeessä alhaalla niin olisin kiitollinen...

Jyväskylä 26.3. PUN - ei sijoitusta
Ensimmäinen mätsäri oli siis  lauantaina Kodin Terran parkkipaikalla Jyväskylässä. Keli oli kirjaimellisesti melko jäätävä, räntää ja vettä satoi suurimman osan ajasta. Onneksi saimme auton aivan kehän viereen parkkiin, joten Hertta sai odottaa kehien alkamista kuivassa ja lämpöisessä. Kehässä Hertta liikkui tosi kivasti ja sen katse tosiaan pysyi eteenpäin. Seisominen oli sitten paljon vastahakoisempaa, taisi märkä ja hiekkainen asfaltti inhottaa pientä neitiä sillä välillä seisottiin pelkästään kolmella jalalla. Saatiin kuitenkin punainen nauha, mutta nauhakehässä ei sijoitusta enää herunut. Pientä lohdutuspalkinnon sijaa toimitti numerolappuna ollut Mustin ja Mirrin etukuponki, joka oikeuttaa 5 euron alennukseen yli 40 eurolla ostettaessa.


Toinen mätsäri oli heti seuraavana päivänä Pyhähäkin koululla Saarijärvellä. Tällä kertaa kelikin suosi paremmin sillä aurinko paistoi ja oli melko lämmin.  Tuli tavattua pitkästä aikaa myös tuttuja, sillä myös Lotta osallistui Kiran kanssa mätsäriin.  Kehässä Hertta liikkui eiliseen tapaan taas kivasti ja seisominen onnistui paljon paremmin. Tällä kertaa tuloksena oli sininen nauha. Nauhakehässä meitä oli viisi, joista neljä sijoitettiin. Toivoin ainoastaan ettei tiputtaisi ainoana kuten meille on kerran aikaisemmin käynyt... Pikku hiljaa sijoituksia jaettiin ja lopulta jäljellä olikin enää Lotta ja Kira sekä minä ja Hertta. Täysin mun yllätykseksi meidät osoitettiin ensimmäiselle sijalle!
BIS-kehän alkua jouduttiin odottamaan jonkin aikaa ja Hertta kerkesikin hieman väsähtää siinä. Kehässä ei enää potkua riittänyt ryhdikkäästi liikkumiseen, mutta siitä huolimatta tuomarit valitsivat meidät kuuden koirakon joukosta neljänsiksi! Päivä ylitti täysin odotukseni niin Hertan käytöksen kuin menestyksen osalta, enkä voi olla kuin ylpeä tuosta pienestä neidistä.

Saarijävi 27.3. SIN1 & BIS-4


Palkinnoksi saimme ruusukkeiden ja pokaalin lisäksi aivan ihanan ja juuri meidän värisen Lilliputin näyttelyhihnan, pari pussillista napuroita herkkutikuilla höystettynä sekä niin suklaamunia kuin oikeita maalaismuniakin.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti