maanantai 2. toukokuuta 2016

Sekalaiset kuulumiset



Viimeisen postauksen jälkeen onkin tapahtunut taas paljon. Koulu loppui tältä keväältä ja kesätyöt alkoivat.  Vielä en koulusta kuitenkaan täysin eroon ole päässyt, sillä kasa tekemättömiä tehtäviä odottaa tekijäänsä. Jostain kun löytäisi motivaation ja jaksamisen viimeiseen puristukseen niin voisi hetken huojahtaa ennen kuin kesäjakson tehtävät ja syksyn erikoistumisopinnot painavat päälle. 

Koulun lopun ja kesätöiden alun välissä kerkesimme lomailemaan lyhyen pätkän Keski-Suomessa. Viikko piti sisällään kaikkea mökkikauden avauksesta mätsäröintiin Hertan kanssa. Lisäksi mulla oli tarkoitus ottaa mukaan varusteet verijälkien tekoa varten, mutta tietenkin ne unohtui kotiin kun lähdimme Keski-Suomeen! Harmitti niin paljon, mutta loppujen lopuksi koko viikon satoi sen verran jäätävästi, että tuskin sitä metsään olisi tullut mentyä vaikka varusteet olisivat olleet matkassa. Viime jäljistä kun kuitenkin on helposti yli vuosi aikaa, niin ei olisi ollut reilua koiria kohtaan laittaa ne heti pitkän tauon jälkeen sateen laimentamille jäljille.

Mutta sitten siihen mätsäriin, joka järjestettiin taas Jyväskylän Kodin Terran parkkipaikalla. Ja aivan kuten kuukausi takaperin, myös tälläkin kertaa vettä satoi reippaasti. Koko odotteluaika kului siis auton suojissa ja vasta kymmenen minuuttia ennen kehien alkua uskaltauduttiin sateenvarjon alla ulos. Hertta on kyllä aivan valtavasti tsempannut käytöstään muiden koirien keskuudessa! Edelleenhän Hertta on se joka vastaa jos jossain haukutaan, mutta se ottaa pyydettäessä kontaktia eikä enää autosta ulos tultuaan kilju ja hauku kaikille ja kaikelle. Nähtävästi siis ahkera mätsäreissä ravaaminen on tuottanut tulosta! Itse suoritus kehässä meni hyvin, vaikka seisominen oli taas alussa Hertasta vastenmielistä sen kaiken märkyyden keskellä. Saatiin kuitenkin punainen nauha ja melko suuressa nauhakehässä koiran väsymyksestä huolimatta irtosi hienosti vielä neljäs sija! Näillä eväillä onkin hyvä lähteä sitten 15. päivä Nurmon ryhmänäyttelyyn ;)

Jyväskylä 20.4. PUN4

Kesätöitä on nyt viikko takana ja kiirettä on pitänyt! Ollaan siis Antin kanssa samalla lypsykarjatilalla töissä. Itse vastaan pääosin nuorkarjasta ja niiden hoidosta, mutta töitä riittää myös lypsylehmien parissa. Asutaan tämä kesä tosiaan tilan pihapiirissä olevassa omakotitalossa, sillä työmatkoihin muuten kuluisi neljä tuntia päivässä kun työpäivät ovat kaksiosaisia. Kovin tarkasti ja tunnistettavasti en tule tilasta kertomaan tai kuvia ottamaan tilan yksityisyyden suojaamiseksi, mutta joitakin kuvia mahdollisesti myös täällä silloin tällöin vilahtelee!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti