maanantai 18. heinäkuuta 2016

Elävien kirjoissa


 
Mihin kaikki aika katoaa? Viimeiset pari kuukautta on mennyt vauhdilla ja kohta koko kesäkin on jo ohi. Tänä aikana on kerennyt olemaan parit näyttelyt, Hertan silmätarkastus sekä Hipun 8-vuotis syntymäpäivä. Blogin päivittäminen on ollut niin monesti mielessä, mutta aina tulee jotain muuta eikä aikaa tai jaksamista ole istahtaa koneen äärelle. Esimerkiksi lauantaina suunnittelin koko päivän blogin päivittämistä, mutta iltanavetan aikana hieho alkoi poikimaan ja navetalta pääsin pois vasta puoli yhdeksältä illalla. Ei paljon enää sen jälkeen jaksanut avata konetta!

Mutta nyt palataan pari kuukautta taakse päin toukokuuhun, joka piti sisällään kaksi ryhmänäyttelyä sekä silmätarkastuksen, missä Hertan silmät todettiin toistamiseen terveiksi. 

Ensimmäinen näyttely oli 15.5 Nurmossa ja tuomarina oli Kimmo Mustonen. Sää oli kolea, mutta tuomari oli mukava ja ensimmäistä kertaa ikinä Hertta heilutti häntää kehässä ollessaan. Tuloksena erinomainen ja avoimen luokan voitto seuraavanlaisella arvostelulla:  
Erittäin hyvän tyyppinen narttu. Hyvä koko ja mittasuhteet. Purenta ok. Hyvälinjainen pää. Hyvät silmät ja ilme. Kookkaat korvat. Hyvä kaula. Seistessä varsin hyvä ylälinja. Riittävästi kulmautunut. Vahva runko. Hyvä karvanlaatu. Häntä nousee liikkeessä. Miellyttävä luonne ja esiintyminen. AVO-ERI AVK-1 
Toinen näyttelyistä oli 29.5 Keuruulla ja tuomarina tällä kertaa Veli-Pekka Kumpumäki. Kehään tullessamme tuomari kertoi juuri kehuneensa kehäsihteerille, että harvoin tälläisiä (turkin väri) koiria näkee muualla kuin Englannissa. Eihän sitä voinut kuin hymyillä, mutta hymy hyytyi tuomarin käsien tavoittaessa Hertan kyljet. Koira oli liian pulska Kumpumäen mieleen. Pienestä suuresta pulleudesta huolimatta saatiin arvosanaksi erittäin hyvä ja mukava arvostelu:
Sopivan kokoinen, hyvät mittasuhteet. Upea turkkinen ja värinen nartu, joka tänään valitettavasti aivan liian tuhdissa kunnossa. Sopiva luusto. Pitkä, hyväilmeinen pää. Hyvä pigmentti. Hyvä rintakehä. Hieman niukat etukulmaukset. Ylälinjassa hyvät kurvit. Lantio voisi olla pidempi. Hieman kinnerahtaat takaliikkeet ja turhan leveät edestä. Painonvartioihin! AVO-EH AVK-1
En voi lopettaa kyllä nauramista tuolle kehotukselle painonvartioihin, on varmaan kyllä ollut kehäsihteerilläkin hauskaa kun tuomari on tuon sanellut :'D No Hertan laihdutusoperaatio jatkuu edelleen, vaikka onhan tuo saanut samalla kuntoluokalla myös sertin Tuusniemeltä ja erinomaisen Nurmosta. Ehkä Hertta vielä joskus olisi sellaisella kunnossa, että sen kehtaisi kolmannen kerran näyttää Kumpumäelle, sillä harva tuomari nimittäin tuntuu enää arvostavan bedlingtonien oikeanlaista turkkia. 


Nyt on blogihiljaisuus rikottu ja toivottavasti jatkossa löytyisi aikaa paremmin kirjoittamiseen. Pari postausideaakin olisi takataskussa odottamassa, joten pysykää kuulolla!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti