lauantai 29. lokakuuta 2016

2 x Liminka RN

 

Syyskuun puolivälissä pakkasimme auton ja otimme suunnaksi Oulun ja Äimäraution raviradan, sillä vuorossa oli kauan odotetut Limingan ryhmänäyttelyt. Ensimmäistä kertaa ikinä tehtiin yön yli kestävä näyttelyreissu ja mentiin kehään molempina päivinä. Hertta ei valitettavasti ollut aivan parhaassa mahdollisessa näyttelykunnossa valeraskauden takia, mutta sen ei annettu haitata hauskanpitoa.

Lauantaina ajoimme suoraan näyttelypaikalle, missä meitä odotti arviointi Markku Kipinän silmien alla. En muista milloin viimeksi olisi tuomari tehnyt yhtä tarkkaa työtä mitä Kipinä teki. Kaksi muuta bedlingtonia mitattiin, mutta ihme kyllä ei Herttaa, vaikka se on aivan rotumääritelmän alarajalla. Valeraskauden ohentamasta turkista tuli maininta, mutta onneksi sen aiheuttamasta turvotuksesta ei! Tulokseksi tuli odotetusti AVO-EH ja AVK-2, mutta kattava ja aivan Hertan näköinen arvostelu lämmitti mieltä. Erityisen onnellinen olen siitä, miten Hertta liikkui iloisesti häntä heiluen kehässä. Koiralla kuuluu olla hauskaa ja minusta se saa myös näkyä kehässä.

Liminka RN 17.9.2016 AVO-EH AVK-2 tuomari Markku Kipinä: Feminiinen, vahvarunkoinen, riittäväluustoinen narttu, jolla saisi olla hieman pidempi rintakehä. Luisu lantio. Riittävä ylälinjan kaari. Hyvälaatuinen, melko niukka karva. Riittävästi kulmautunut takaa. Melko pystyt lavat. Lyhyehkö kaula. Riittävät pään linjat. Purenta ok, alaleuka voisi olla hieman leveämpi. Hyvä pigmentti, tummat silmät, hyvät korvat. Häntä ok. Saisi liikkua tasapainoisemmalla askelluksella.

 

Näyttelypaikalta ajoimme reilun puolen tunnin matkan yöpaikkaamme Revonlahden Nesteelle. Vuokraamamme mökki sijaitsi huoltoaseman rauhallisella takapihalla, metsän reunassa. Ympäristö oli tosiaan rauhallinen, koiran ulkoilutusmahdollisuudet hyvät ja huoltoaseman palvelut (lue Kotipizza) aivan nurkan takana. Ja hintakin oli näin opiskelijabudjetille sopiva. Suosittelen kyllä lämpimästi muillekin koiran kanssa matkaaville, jos hotellimajoitus ei innosta.

Sunnuntai aamuna vielä hienosäädin Hertan trimmausta ennen näyttelypaikalle lähtemistä. Siivosimme ja luovutimme myös mökkimme ennen näyttelyä, sillä tarkoituksena oli aloittaa kotimatka sieltä suoraan. Tuomarina oli tällä kertaa tsekkiläinen Robert Kubes, joka oli miellyttävä herrasmies aurinkolaseista ja purkan jauhamisesta huolimatta. Pidin tuomarin tavasta pyytää edes takaiset liikkeet heti yhdessä esitettyjen liikeiden jälkeen ennen yksilöarvosteluja. Tuomari juoksutti muutenkin yllättävän paljon ja kilpailuluokassa liikkeet esitettiinkin sekä yhdessä että yksin. Kuten ylläolevasta kuvasta voitte päätellä niin toisen päivän tuloksena oli upeasti AVO-ERI AVK-2 SA PN2 VASERT! Mahtava päätös hyvälle reissulle ja pitkästä aikaa saatiin myös kotiin viemisiä. Perinteen mukaan Hertta sai omaksi palkinnokseen uuden lelun ja herkkuja myyntikojusta.

Liminka RN 18.9.2016 AVO-ERI AVK-2 SA PN2 VASERT tuomari Robert Kubes: 
Female head. Good expression. Good neck. Good chest. Good coat. Very good angulation. Moves well


2 kommenttia: