keskiviikko 3. toukokuuta 2017

Match show 16.4

Vihdoin muuttokiireet ovat ohitse ja on aikaa palata reilun parin viikon takaiseen mätsäriin. Pääsiäisenä olimme viime vuoden tavoin Saarijärvellä, mutta tällä kertaa myös Hippu pääsi mukaan.  Kehät oli pystytetty vanhaan asfalttipohjaiseen jääkiekkokaukaloon, joten ne olivat mukavasti sulana vaikka parkkipaikka ja muu piha oli vielä aivan lumen peitossa.

 

Hippu pääsi kehään ensin. Veteraaneja oli ilmoitettu ainoastaan kaksi, joten sijoittuminen oli ainakin varmaa. Kehässä ei ollut pöytää isojen koirien jäljiltä, joten koirat tutkittiin maassa. Hippu hieman venkoili ja muistutti olemukseltaan vetelää makaroonia. Liikkeet menivät sitten paremmin, vaikka nekin olivat hieman laiskat. Hippu ei kuitenkaan vetänyt mihinkään suuntaan eikä kyttäillyt vanhempieni suuntaan, jotka olivat Hertan kanssa toisessa päässä kaukaloa. Saatiin sininen nauha kuten olin odottanutkin. Ajattelin automaattisesti, että tulimme toisiksi ja yllätyin kun meitä pyydettiin osallistumaan myös bis-kehään sinisen nauhan ykkösenä.

Jonkin aikaa odotettiin Hertan kanssa kehään pääsyä, sillä ennen pieniä koiria olleita pentuja oli todella paljon. Kun pääsimme kehään niin Hertta esiintyi tapansa mukaan ryhdikkäästi ja tuomari sanoikin valinnan olevan vaikea. Pitkän pohdinnan jälkeen meille ojennettiin sininen nauha. Liikkeet olivat tälle tuomarille tärkeitä, sillä nauhakehässä koiria liikutettiin paljon. Lopulta jäljellä olikin enää Hertta ja kleinspitz(?). Hertta ei kuitenkaan uusinut viime vuoden voittoaan vaan meidät osoitettiin toisiksi. Äitikin sai huokaista helpotukseksi, kun ei joutunukkaan  Hipun kanssa bis-kehään :D

 

Lisäksi osallistuin Hertan kanssa ekstraluokkana olleeseen paras asu kisaan. Pukuna Hertalla oli ysiluokan päättötyönä tekemäni luurankopuku. Päivä oli ollut pitkä ja Hertta alkoi jo väsymään, joten en siltä enää vaatinut näyttelyasennossa seisomista. Hieman väsyneestä esiintymisestä huolimatta oltiin kuuden osallistujan joukosta kolmansia.

Viimeisenä edessä oli Hipun kanssa bis-kehä, johon nyt ei suuria odotuksia ollut kun muut koirat olivat näyttäviä metsästyskoiria. Yllättäen Hippu paransi esiintymistään aikaisemmasta kehästä. Se seisoi hyvin ja liikkui reippaasti häntä heiluen. Meidät osoitettiinkin 7. sijalle, joten ei oltu edes viimeisiä!

 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti