perjantai 7. heinäkuuta 2017

Kesän kuulumisia

 
Täällä arki on pyörinyt omalla painollaan, vaikka blogi on taas vaihteeksi viettänyt hiljaiseloa. Mitään päivittämisen arvoista ei ole oikeastaan edes tapahtunut eikä erikoispostauksien kirjoittamiselle ole löytynyt aikaa. Ajattelin kuitenkin tehdä tässä lyhyen yhteenvedon parin viime kuukauden tapahtumista ennen kuin blogi taas aktivoituu.

Lähdetään vaikka siitä liikkeelle mitä Hipulle ja Hertalle kuuluu. Hipulla oli pari viikkoa sitten syntymäpäivä ja mun rakas höppänä täytti jo 9-vuotta. Vähän jälkijunassa mennään Hipun kanssa maanantaina käymään Mustissa ja Mirrissä ostamassa sille lahja. Samalla reissulla on tarkoitus myös käydä uusimassa Hipun rokotukset, jotka muuten menisivät kuukauden päästä umpeen. Hertalla puolestaan oli juoksut kesäkuun puolessä välissä ja ainakaan vielä ei ole tullut mitään valeraskauden oireita. Täytyy pitää kaikki varpaat ja sormet ristissä ettei niitä tulisikaan, jotta ensi kuun näyttelyissä Hertta olisi parhaassa mahdollisisessa kunnossa. Toki Hertan itsensä kannalta toivon myös että säästytään valeraskaudelta, sillä tuskin se hormoonimyrsky koirastakaan kovin mukavalta tuntuu.

Mätsäreiden ja näyttelyiden osalta tämä kesä on ollut hyvin hiljainen, mutta onneksi se syksyllä taas vilkastuu. Olisihan mulla tietenkin tehnyt mieli ilmoittaa koiria vaikka mihin näyttelyihin, mutta pakko oli malttaa mielensä. Maataloustyöt kun ovat niin sesonkiluontoisia ja riippuvaisia säästä ettei vapaapäiviä voi varmuudella luvata. Tästä syystä katsoinkin parhaimmaksi ilmoittautua vasta syksyn näyttelyihin, jolloin viikonloput ovat varmasti vapaita. Yhdet mätsärit oli toukokuussa Alavudella ja Hertta sijoittui taas hienosti punaisen nauhan toiseksi. Kesäkuun alussa käytiin Hertan kanssa kuitenkin myös Miljoonakoirassa Tuurissa, sillä se oli aivan tässä lähellä ja pystyin käymään siellä aamu- ja iltanavetan välissä. Näyttelyyn oli ilmoitettu peräti 9 bedlingtonia, joista kaikki muut paitsi Hertta sai erinomaisen. Parannusta kuitenkin edelliseen näyttelyyn, sillä Hertta arvosteltiin erittäin hyväksi seuraavanlaisella arvostelulla:  

Aavistus poskia. Erinomainen pigmentti. Kauniinmalliset silmät. Hieno alaleuka. Ylälinja saisi olla vakaampi. Turhan lyhyt lantio. Erinomainen karvanlaatu ja kauniisti sävyttynyt turkki. Niukahkot takakulmaukset. Liikkuu takaa pihdissä.

Näin kesällä 2,5 kuukauden näyttelytauko tuntui niin mahdottomalta ajatukselta, joten riskillä ilmoitin molemmat koirat Kuopion kansainväliseen näyttelyyn. Näyttely on jo elokuun ensimmäisenä viikonloppuna jolloin pahimmassa tapauksessa voi olla rehuntekoa. Mutta kuvitelkaapa se harmitus, jos en olisikaan ilmoittautunut ja silloin olisikin ollut vapaapäivä! Joten nyt tässä jännitetään ja odotetaan aikataulujen lisäksi kuinka toinen rehunteko asettuu tälle vuodelle.


Näyttelyihin ja turkinhoitoon liittyen on tullut hieman shoppailtuakin. Ajattelin tehdä näistä ostoksista vielä erillisen esittelypostauksen kuvineen, mutta tässä vähän esimakua niistä.

Toukokuussa tilasin peräti 10 tuumaiset trimmaussakset Aliexpressistä. Reilu kuukausi siinä meni ennen kuin sakset ilmestyivät postilaatikkoon, mutta uskalsin ottaa riskin niiden edullisen hinnan takia. Etsin kyllä kauan trimmaussaksia ihan täältä kotimaastakin, mutta järkiään ne olivat liian lyhyitä ja pituuteensa nähden liian kalliita. En muista löysinkö 10 tuumaisia saksia Suomesta ollenkaan tai jos löysin niin aivan muutamia, jotka eivät sitten mahtuneet budjettiin. Kiinan markkinoilta löytyikin laaja valikoima erilaisia saksia eivätkä tilaamani sakset maksanut postikuluineen kuin 42 euroa! Kerran olen kerennyt niitä kokeilemaankin ja en voi olla muuta kuin tyytyväinen.

Uusin hankintani on sitten Milopetiltä tilaamani turbofööni. Vaikka olen kauan haaveillut sellaisesta, niin tätä voisi sanoa ehkä jonkinlaiseksi heräteostokseksi. Hippu oli siis trimmattava ja sillä oli niin kamalan paksu ja pitkä turkki, että en millään olisi jaksanut alkaa sitä käsiföönillä kuivaamaan. Ei muuta kuin turbofööni tilaukseen ja pari päivää niin pääsin trimmaamaan. Tätäkin olen siis kerran Hipulla testannu ja ensivaikutelma on kyllä hyvä. Fööni on paljon hiljaisempi mitä kuvittelin ja siitä löytyy monipuolisesti säätöjä niin lämpötilaan kuin puhallustehoonkin. Hippu ei tosin arvatenkaan paljon tätä laitetta arvostanu, mutta eipä föönaaminen ole ennenkään sen lempparijuttuihin kuulunut. Nyt siitä tarvii kärsiä enää paljon vähemmän aikaa.


Mutta siinäpä nyt oikeastaan tämän hetkiset kuulumiset. Kuten huomaatte, meillä on ollut oikein rauhallinen ja hiljainen kesä vähän joka kantilta katsottuna, mutta jospa tämä tästä.

Kuinka aktiivinen teidän kesä on ollut?

0 kommenttia:

Lähetä kommentti