keskiviikko 25. tammikuuta 2017

Vuoden ensimmäiset kuulumiset

 

Vaikka blogi onkin taas vaihteeksi ollut horroksessa, niin täällä ruudun takana ollaan rehkitty senkin edestä. Vuoden vaihteessa alkoi sekä allekirjoittaneella että Hertalla uudet elämäntavat kilojen karistamiseksi. Ahkerointi onkin tuottanut tulosta ja Hertan pitäisi huhtikuun alkuun mennessä alittaa 8 kilon rajapyykin. Tällä hetkellä painoa on lähtenyt noin 200 grammaa tarkkaan lasketun ruokavalion ansiosta. Muutenkin molempien koirien ruokavalio on pienessä remontissa tällä hetkellä, saa nähdä kuin sen kanssa onnistutaan. Paljon ollaan tietenkin tehty myös pitkiä lenkkejä. Varsinkin alkukuukausi oli todella aktiivista aikaa, mutta on tunnustettava että viimeisen viikon aikana lenkit ovat jääneet lyhyiksi. Peilijäässä olevat tiet ja melkein myrskylukemissa puhaltava tuuli ei ole hirveästi houkutellut olemaan ulkona. Myös koulutehtävät ovat saaneet liimautumaan luvattoman kauaksi aikaa tietokoneen ääreen, mutta on siitä hyötyäkin ollut. Tämänkin viikon aikana sain puristettua kaksi rästitehtävää kasaan ja niiden myötä tulen saamaan  7 opintopistettä lisää suorituksiini. Motivaatio opiskeluun onkin yllättävän suuri näin viimeisien lähiopiskelukuukausien aikana. Jotenkin se totuus opintojen vähyydestä on saanut turbovaihteen päälle ja tahdon saada opinnot valmiiksi. Syksyllä edessä on jo muutto takaisin Keski-Suomeen.

Molempien koirien kanssa on elämä rullannut ilman ongelmia ja varmaan nyt joutuu koputtamaan puuta. Joulukuussa meillä oli onnea kun Hippu voitti eläinlääkärin Facebook-arvonnassa itselleen 127 euron arvoisen senioritarkastuksen! Tarkastukseen kuului kliininen tutkimus sekä veren solukuva ja perusarvot. Verikokeessa kaikki oli viitearvojen sisällä eikä kliinisestäkään tutkimuksesta löytynyt mitään hälyyttävää. Hammaskiven poistamista suositeltiin ja se oli aivan odotettavissa, eihän Hipulta ole sitä vielä kertaakaan tarvinnut poistaa. Seuraavaksi olisikin varattava aika toimenpiteeseen, jotta dopingvaroaika kerkee mennä ennen vuoden ensimmäistä näyttelyä. Lisäksi toisessa silmässä oli havaittavissa iän tuomaa samentumaa, joka tuli hieman yllätyksenä sillä en ole itse sitä huomannut. Eläinlääkäri kyllä vakuutteli sen olevan normaalia Hipun ikäisellä koiralla, mutta kuluvan vuoden aikana käytän Hippua varmaankin vielä virallisessa silmätarkastuksessa. Viime tarkastuksessa on jo 6 vuotta, joten senkin puolesta olisi hyvä käydä tarkistamassa tilanne. 

  

Hertta aloitti juoksunsa loppiaisena ja ne on onneksi menossa jo ohi. Toivottavasti tällä kertaa ei tulisi mitään ongelmia. Viime kesänähän Hertan juoksukierto lievästi sanottuna sekosi. Silloin toukokuun lopussa oli normaalit juoksut, mutta syyskuun alussa alkoi uudet juoksut ja valeraskaus. Eläinlääkärissäkin käytiin ja sielläkin ihmeteltiin kun juoksut ja valeraskaus on yhtäaikaa. Tänä syksynä onkin vuorossa sitten Hertan sterilointi jotta nämä juoksuhäiriöt loppuisi. Riittää, että Hipulla silloin aikoinaan oli märkäkohtu. Osin kauhulla odotan sitä, kuinka helposti Hertta lihoo sen jälkeen kun se on jo valmiiksi hyvin lihovaa sorttia..

Itse olen puolestani koko kuukauden ajan potenut aivan järkyttävää koiranäyttelykuumetta! En ymmärrä yhtään mikä muhun on iskenyt, ehkä kolmen kuukauden tauko on yksinkertaisesti vaan liikaa. Näyttelykalenteri on tietenkin jo tehtynä ja näyttelyvuosi starttaa huhtikuun alussa molempien koirien kanssa Jämijärven ryhmänäyttelyssä. Turha tuskin on edes sanoa, kuinka olen unelmoinut Hipun ja Hertan olevan ainoita koiria ja tuovan koko potin kotiin.. Sertin kuvat silmissä on aina hyvä mennä nukkumaan :'D Haluankin tänä vuonna panostaa entistä enemmän näyttelyihin, joten hyvästi kaikki rahat. Olen jo ostanut uutta, volyymia lisäävää shampoota sekä uudet kehäkengät itselleni. En olisi ikinä uskonut ostavani kenkiä pelkäskään koiranäyttelyitä ajatellen, mutta kaikkea sitä tekeekään vanhaksi eläessään. Näiden lisäksi hankintalistalla on uudet trimmaussakset. Nykyisissä ei ole mitään vikaa, mutta himoitsen uusia saksia niiden pidempien terien takia. Olenkin iskenyt silmäni Madan MAS-90 trimmaussaksiin joissa on 11,5cm pitkä teräosuus. Ainoastaan niiden suhteellisen korkea hinta (95€) ja ongelma värin päättämisessä ovat lykänneet niiden ostamista. Trimmaukseen liittyen hankittavana on myös trimmausessu, mutta siinäkin värin päättäminen 40 värivaihtoehdosta on viivästyttänyt tilaamista.. Ja täytyyhän nyt saksien ja essun sointua toisiinsa, joten värien päättäminen vaatii tältäkin osalta enemmän miettimistä. Lisäksi pitäisi ostaa vielä omat näyttelypannat molemmille koirille, jos niin hyvä munkki sattuu käymään että tarviikin mennä molempien kanssa paras narttu kehään...


 Tälläistä meille kuuluu alkaneeseen vuoteen. 
Onko teillä mitään tiettyjä aiheita, mistä haluaisitte lukea lisää?

2 kommenttia:

  1. Arki-aiheiset postaukset on aina parhaita, etenkin tää oli tosi kiva teksti! :) Sit ois kiva semmonen trimmauspostaus, alusta loppuun et miten teet trimmin. Ja tietty juoksemisesta ja näyttelyistä haluan kuulla lisää! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit :)! Täytyy yrittää jatkossakin kirjoittaa enemmän näitä arkikuulumisia. Ja kiitos postausideoista, trimmauspostaus lähteekin varmaan heti ensimmäisenä toteutukseen :)

      Poista